Potasyum Çözeltisi
GARANTİ EDİLEN İÇERİK W/W
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) % 29
Klor İçeriği (Cl) %0,25
Yüksek oranlı Potasyumdan dolayı, meyvede olgunlaşma, renklenme ve kalite artması direk olarak etkilenir.
Potasyumla birlikte içeriğinde bulunan diğer maddeler sayesinde olgunlaşmaya hazırlanmamış genç meyvelerin irileşmesine yardımcı olur. Zoraki olgunlaşmaya neden olmaz.
Bitkilerin olumsuz koşullardan etkilenmemesine yardımcı olur, hastalık etmenlerine karşı mukavemeti arttırır. Meyvenin doğal rengini almasına olumlu yönde etki eder.
UYGULAMA ZAMANI, UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZLARI
BİTKİ ADI |
TOPRAKTAN Lt / DEKAR |
YAPRAKTAN 100 Lt SU İLE |
Açık Alan Sebzeler; Domates, Biber Patlıcan Salatalık, Kavun, Karpuz, Kabak, Çilek vb. |
1-1.5 Lt |
200-250 cc |
Serala ve Süs Bitkileri: Domates, Biber Patlıcan Salatalık, Kavun, Karpuz, Kabak, Çilek vb. |
1.5-2 Lt |
200-250 cc |
Meyve Bahçeleri; Yumuşak ve Taş çekirdekli meyveler, Narenciye, Elma, Armut, Kayısı, Şeftali, Vişne, Kiraz, Üzüm, Zeytin, Muz, Nar, İncir. |
3-4 Lt |
200-250 cc |